A portaszolgálatról és az őrzésről, mint közös költség elemekrőlEgy ... kerületi ... lakásos társasházban, amely évek, sőt évtizedek óta élőerős őrzés szolgáltatást vett igénybe, szolgáltatót kellett váltani. A közgyűlésen az egyik lakó azzal érvelt, hogy egy bírósági határozat alapján az őrzés költségei nem minősülnek közös költségnek és amennyiben őrzést akar a ház, szmsz-t kell hozzá módosítani.

Átolvasva a publikált határoztot kiderült, hogy nincs igaza a lakónak. Az adott társasházban a külön tulajdon négyzetméter aránya 37% volt, míg a közös tulajdon aránya 63%. Joggal érvelhet tehát a közös képviselő és a lakók többsége azzal, hogy az őrzés elsősorban a közös tulajdonban lévő tulajdonrészek érdekében merül fel, így a közgyűlés döntése alapján közös költség elem lehet az szmsz erre vonatkozó rendelkezése hiányában is.

Vonatkozó jogszabály:

2003. évi CXXXIII. törvény

Vonatkozó bírósági gyakorlat:

BH 2007.9.300

#társasház

58 megtekintés0 hozzászólás

© 2013-2021 Dr. Sárfalvi Krisztina Ügyvédi Iroda


krisztina.sarfalvi@sarfalvi.com | +36 20 932 6490 | 2089 Telki, Pillangó utca 6. 1. sz. iroda

Ezt a honlapot a Dr. Sárfalvi Krisztina Ügyvédi Iroda tarja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.

Dr. Sárfalvi Krisztina a Budapesti Ügyvédi Kamara által 16771 kamarai lajstromszámon bejegyzett ügyvéd. Kamarai Azonosító Szám (KASZ): 36068059

A Dr. Sárfalvi Krisztina Ügyvédi Iroda a Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesületénél az 1. számú biztosítási módozat szerint rendelkezik felelősségbiztosítással.

 

Utolsó módosítás: 2021. 01. 02.

KÖVESSEN MINKET:

  • w-facebook