A revolut-ról


Ügyfelem, egy német magánszemély budapesti lakásának felújítása során fürdőszobai üvegtermékeket rendelt meg egy magyar forgalmazótól. Az előleget revolut kártyájáról történt utalással egyenlítette ki. Mivel a vásárlástól később elállt, a forgalmazó a kapott előleget visszautalta az ellenszámlára. Ügyfelem azóta sem kapta vissza a pénzét.


Felmerül a kérdés, hogy kinél van a pénz? Kitől követelje ügyfelem az összeget és milyen jogcímen?


Álláspontom szerint a forgalmazó cég jóhiszeműen és helyesen járt el, amikor a kapott előleget az ellenszámlára utalta vissza. Tőle elment, nála nincs a pénzösszeg, ügyfelemhez azonban soha nem érkezett meg.


Ahogy azt egy banki szakembertől megtudtam, a revolut nem bank, nem vezet számlát, a betétesek pénzét feltehetőleg más, igazi bankoknál vezetett számlán kezeli. Egy ilyen számla száma tűnik fel a partner által kapott tranzakcióigazoláson, ha revolut kártyáról fizetünk neki. Az ellenszámla nem az utaló fél privát számlája, hanem ez a revolut számla. A pénz tehát vélhetően a revolutnál van.


Mivel ügyfelemnek a válasz nem tetszett, szerinte a revolut egy rendes, bejegyzett, prudens bank, állítása szerint nekem az érdekeit a forgalmazóval szemben kellene érvényesítenem, rossz üzleti döntésének kockázatát megérteni nem akarva az ügyvédi megbízást felmondta, így nem tudok arról beszámolni, hogy mikor és hogyan fog a pénzéhez hozzájutni. Minden esetre sok sikert kívánok.83 megtekintés0 hozzászólás

© 2013-2021 Dr. Sárfalvi Krisztina Ügyvédi Iroda


krisztina.sarfalvi@sarfalvi.com | +36 20 932 6490 | 2089 Telki, Pillangó utca 6. 1. sz. iroda

Ezt a honlapot a Dr. Sárfalvi Krisztina Ügyvédi Iroda tarja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.

Dr. Sárfalvi Krisztina a Budapesti Ügyvédi Kamara által 16771 kamarai lajstromszámon bejegyzett ügyvéd. Kamarai Azonosító Szám (KASZ): 36068059

A Dr. Sárfalvi Krisztina Ügyvédi Iroda a Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesületénél az 1. számú biztosítási módozat szerint rendelkezik felelősségbiztosítással.

 

Utolsó módosítás: 2021. 01. 02.

KÖVESSEN MINKET:

  • w-facebook